santa sophiabakırköy playstation cafe demirdöküm servisbaymak servisbeko kombi servisiarçelik kombi servisklima serviskombi servisdemirdöküm servisvaillant servisprotherm servisiumre turlarıumre fiyatlarıkadıköy ikinci el eşyasarısoy nakliyat
Kurumsal
Demirdöküm Kombi Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
1. Demirdöküm Kombileri Açık Alanlara mı Monte Etmek Gerekir?
Cevap : Demirdöküm Kombiler açık balkona ve dış duvarlara monte edilemezler. Kapalı balkon ve ev içine monte edilebilirler. Banyolara monte edilmeleri yasaktır. Monte edildikleri mekanın havalandırılması ile ilgili gaz kuruluşları tarafından konmuş birtakım kurallar ve şartnameler mevcuttur.

2. Demirdöküm Kombiyi Kurduğum Balkonun Camekanlı Olması Gerekli midir?
Cevap: Demirdöküm Kombi camekanlı veya plastik camla kapatılmış balkona kombi monte etmek mümkündür. Ancak gaz kuruluşu tarafından yeterli havalandırma şartları yinede aranmaktadır.

3. Demirdöküm Kombiyi Evdeki Herkes Kombiyi Çalıştırabilir mi? Kullanımı Karmaşık mıdır?
Cevap: Demirdöküm Kombilerin kullanımı çok basit olup, kullanımı normal ev cihazları (çamaşır veya bulaşık makinesi) kullanımı kadar kolaydır.

4. Demirdöküm Kombim Arızalandığında ne Yapmalıyım?
Cevap: Demirdöküm Kombiniz arızalandığı takdirde önce kullanma klavuzundaki arıza giderme yöntemlerini uygulamanız gerekir. Eğer arıza halen sürüyor ise aşağıdaki numarayı arayınız.
0212 555 40 32
0212 555 40 33
0212 555 40 34

5. Demirdöküm İthal Cihazlarla İlgili Sorunları Kime Bildirmeliyim?
Cevap: Demirdöküm kombi ithal cihazlarla ilgili sorunlarınızı önce ürünü aldığınız firmaya bildirmelisiniz. Sorun çözülmüyor ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı il-ilçe hakem heyetlerini haberdar edebilirsiniz. Bakanlık ve TSE ithal ürünlerin kalite ve yeterliliğini denetlemekle yükümlüdür. Yerli ve yabancı cihazlarla ilgili olan ve imalattan kaynaklanan sorunlarınız için TMMOB Makine Mühendisleri Odası veya Türk Standartlar Enstitüsü'ne (TSE) başvurunuz.

6. Demirdöküm Kombi Sadece Sıcak Su Kullanmak İstediğimde Ne Yapmalıyım?
Cevap: Demirdöküm Kombinizi yaz çalışma konumuna getirdiğinizde sadece kullanım sıcak suyu sağlarsınız.

7. Demirdöküm Kombiyi Geceleri Nasıl Bir Ayarda Tutmalıyım?
Cevap: Demirdöküm Kombi binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük seviyede ısıtmak yeterli olacaktır. Kombimizi geceleri düşük bir derecede çalıştırmaz isek, kullanım saatlerinde kombiyi çalıştırdığımızda bina blokunun ısınması oldukça zaman alır. Ve enerji tüketimi büyük oranda artar.

8. Demirdöküm Kombiyi 24 Saat Açık Tutmak Zararlı mıdır?
Cevap: Demirdöküm Kombinin 24 saat açık tutulmasında bir sakınca yoktur.

9. Demirdöküm Kombi Sürekli Yakıldığı Halde Yeterli Isınma Sağlanamıyorsa Ne Yapılmalıdır?
Cevap: Demirdöküm Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısınılamıyor ise, ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.

10. Demirdöküm Kombimi Kısa Süre İçin Kapatıp Tekrar Açarsam Daha Fazla Yakıt Tüketirmi?
Cevap: Evet. Örneğin; evin içerisinde 22 derecelik belli bir konfor ortamına ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 22 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekir. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha iyi olacaktır.

11. Demirdöküm Kombimin Sıcak Su Konumunda Çalışması İçin En Az Ne Kadar Su Gerekir?
Cevap: Demirdöküm kombiler 2,5 lt./dk. su debisi ve 0,25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.

12. Demirdöküm Kombili Bir Evde, Doğalgaz Tasarrufu İçin Kullanılmayan Salonun Radyatörlerini Kapatmak Veya Kısmak Doğru mudur?
Cevap: Demirdöküm Kombi sisteminde bir pompa yardımıyla devir daim söz konusudur. Devir daim pompasının sağlıklı çalışması için en az üç radyatörün çalışması önerilmektedir. Bazı odalar kapatılabilir ancak en az üç tane peteğin çalışıyor olması gereklidir.

13. Demirdöküm Kombimin Bakımı İçin Neler Yapmalıyım?
Cevap: Demirdöküm Kombi Her altı ayda bir servis çağrılarak tesisat filtrelerinin temizlenmesi ve bacalı kombilerde baca çekiş kontrolü ve temizliği gerekmektedir.

14. Demirdöküm Kombinin Ortalama ısı Ayarı Kaç Derecede Olmalıdır?
Cevap: Demirdöküm Kombi ısı ayarı binanın izolasyon ve dizayn özellikleri, mevsimsel geçişler ve tesisat türleri gibi değişkenlere bağlı olarak değişmektedir. Isıtma sistemleri 90/70 OC' a göre dizayn edilmiştir. Ancak bu değer en yüksek ısı kayıblarına göre seçildiğinden genelde 80 ila 55 OC arasında bir sıcaklık yeterli olmaktadır.

15. Demirdöküm Kombinin Su Basıncı Hangi Seviyede Tutulmalıdır?
Cevap: Demirdöküm Kombi kalorifer tesisatı çalışma basıncı en az 1 bar olmalıdır.